← Terug

Letselschade bij kinderen

Voor ouders is het de grootste nachtmerrie: letselschade bij kinderen. Je kind krijgt een ongeluk en loopt blijvend letsel op. Gelukkig valt het letsel vaak mee. Maar soms hebben we te maken met ernstig en blijvend letsel bij kinderen.


Letselschade kind anders dan bij volwassene

Het behandelen van een letselschade van een kind is anders dan voor een volwassene. Niet alleen emotioneel is het anders, maar ook schadetechnisch zijn er andere aandachtspunten.
Bij een volwassene vergelijk je de situatie voor het ongeval met de situatie na het ongeval. Maar hoe doe je dat bij een kind, dat ten tijde van het ongeval nog volop in ontwikkeling was? Wat ga je vergelijken en hoe ga je dat doen?


Toekomstige schade

Hoe jonger het kind, hoe moeilijker het is zijn toekomstige schade goed in te schatten. Hoe kun je bijvoorbeeld van een 3-jarig kind inschatten hoe zijn/haar carrière er uit gezien zou hebben? Vaak zoeken we dan aansluiting bij het opleidingsniveau van ouders of broers of zussen.


Goed afwikkelen kost tijd

Het afwikkelen van ernstige letselschadezaken bij kinderen duurt jaren. Dat komt omdat we de ontwikkeling van het kind dan goed willen volgen. Je moet eerst weten op welk niveau het kind na het ongeval zal functioneren. Welke opleiding zal hij/zij nog volgen? Welk werk (met welk salaris) hij/zij nog doen?


Kantonrechter

De ouders treden op als wettelijk vertegenwoordiger van hun minderjarige kind. Soms kunnen we een zaak wel snel regelen voor een minderjarig kind. Dan moeten de ouders toestemming aan de kantonrechter vragen. Pas als de ouders en de kantonrechter akkoord zijn, kunnen we de zaak dan regelen. Het vragen van deze toestemming, regelen wij ook voor u.


Schadevergoeding

De schadevergoeding voor het kind moet op een speciale bankrekening worden gestort. De rekening moet op naam van het kind staan en een ‘BEM-clausule’ bevatten. BEM staat voor Bescherming Erfenis en andere gelden Minderjarigen. Het geld op deze rekening staat vast totdat het kind meerderjarig is geworden. Als het kind of diens ouders eerder geld van de rekening wil halen, mag dit pas na toestemming van de kantonrechter.


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 41 72. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze expertise u helpen

    Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
    kunnen helpen en bespreken graag alle opties.