Na een ongeval kunt u last hebben van verschillende lichamelijke klachten. Voor deze lichamelijke klachten staat u onder behandeling bij diverse artsen en therapeuten. Wat helaas vaak een ondergeschoven kindje blijkt, is dat het ongeval ook geestelijke- of psychische klachten kan geven. Onder deze klachten valt ook de emotionele schade.
Ontstaan geestelijke of psychische klachten
De geestelijke- of psychische klachten kunnen meteen na het ongeval ontstaan, maar ook in de loop van een herstelperiode. Zo ervaart een slachtoffer na een ongeval soms herbelevingen van het ongeval of heeft het slachtoffer last van verkeersangst. De situatie na het ongeval kan een slachtoffer ook onzeker maken over zijn of haar toekomst.
Hoe komt psychisch letsel tot uiting?
Deze psychische problemen uiten zich bijvoorbeeld in slaap- en concentratieproblemen, sombere gedachtes, het gevoel van lusteloosheid en een extreme vermoeidheid. Ook kan een slachtoffer een korter lontje hebben, met diverse stemmingswisselingen, woedeaanvallen en wantrouwen. Het is dus niet gek om na het ongeval hulp te vragen om uw leven weer op de rit te krijgen.
Bespreek uw klachten met een arts
Het is verstandig om ook (naast eventuele lichamelijke klachten) uw psychische klachten met een huisarts te bespreken. Samen met de huisarts kunt u kijken of er een medische behandeling nodig is bij bijvoorbeeld een psycholoog of psychiater.
Schadevergoeding
De kosten die voortkomen uit het psychische letsel moeten worden betaald in een letselschadezaak. Daarnaast heeft u voor uw psychische klachten ook recht op een smartengeldvergoeding. Wij kunnen u adviseren over schade die voortkomt uit psychisch letsel. Neemt u vooral contact met ons op.
U kunt nog meer lezen via deze link.
Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op
Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.