← Terug

Whiplash

Letselschade

Whiplash-zaken

Bij whiplash-zaken wordt er vaak discussie gevoerd. Van een gebroken been kun je een foto maken. Maar een whiplash kun je niet ‘zien’. De klachten zijn ‘niet objectiveerbaar’ heet dat dan. Dat grijpen verzekeraars vaak aan om discussie te voeren over het ‘causaal verband’ tussen de klachten en het ongeval. Gedurende de eerste periode erkent de verzekeraar de klachten vaak nog wel als ongevalsgevolg maar houden de klachten langer aan dan betwist de verzekeraar het causaal verband vaak.

Lees meer over de situatie die op u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 42 70 74

Langdurige klachten

In de praktijk zien wij juist dat veel cliënten met dit soort klachten lang last blijven houden van die klachten. Wij kijken dan naar het juridisch causaal verband. Als u voor het ongeval geen klachten had en na het ongeval wel, dan zullen wij er alles aan doen om het juridisch causaal verband aan te tonen. Dit kan bijvoorbeeld door het opvragen van uw medische voorgeschiedenis, maar ook door het verzamelen van getuigenverklaringen van uw familie, collega’s en/of werkgever over uw gezondheid voor en na het ongeval. De kans op een schadevergoeding is groot wanneer u voor het ongeval altijd gezond was. Vul het contactformulier in en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Verkeersongeval

U raakt betrokken in een kettingbotsing of iemand verleent u geen voorrang en rijdt u aan. U kunt vervelend letsel oplopen door een verkeersongeval. Denk daarbij aan en gebroken been of arm, maar ook whiplash-klachten. Dan kunnen wij voor u de andere partij aansprakelijk stellen voor uw schade. Wij zorgen voor een passende schadevergoeding voor het opgelopen letsel. Voor juridisch advies kunt u vandaag nog contact met ons opnemen via 0172 – 42 70 74 of u kunt het contactformulier invullen. Bekijk ook onze verkeersongeval pagina over meer informatie omtrent dit onderwerp.

Wanneer schadevergoeding?

U heeft recht op een schadevergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor uw letsel. Bij een verkeerszaak is de eigenaar van de andere auto dan bijvoorbeeld aansprakelijk. Het is belangrijk om zoveel mogelijk de juiste bewijsmaterialen te verzamelen voor het aantonen van de aansprakelijkheid van de andere partij.

WAM-verzekeraar

In verkeerszaken spreken wij de verzekeraar van de auto aan. Was u bijrijder in een auto tijdens het ongeval, dan kunnen wij ook de schade voor u verhalen.
Zelfs als u de bestuurder van de auto was en u heeft het ongeval zelf veroorzaakt, kunnen wij uw schade verhalen. U moet dan bij uw autoverzekering wel een schadeverzekering inzittenden hebben afgesloten (SVI).

Als er geen verzekeraar is?

In Nederland geldt een wettelijke verzekeringsplicht voor auto’s. Wat nu als de automobilist geen verzekering had afgesloten? Ook dan kunnen we de schade vaak verhalen op het Waarborgfonds.

U kunt nog meer lezen via deze link.


Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.




    Laat onze specialisten u helpen