← Terug

Verkeersongeval

Letselschade

Bent u slachtoffer van een aanrijding? Wij staan voor u klaar.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien werd u onverwacht betrokken bij een kettingbotsing, of kreeg u geen voorrang met alle gevolgen van dien. Letselschade, variërend van een gebroken been of arm, maar ook aanhoudende whiplash-klachten, kan uw leven ingrijpend veranderen. Bij ons bent u niet alleen een dossier, maar een persoon wiens welzijn voorop staat. Wij begrijpen de impact en staan klaar om voor uw rechten te vechten, zodat u de vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Wanneer komt u in aanmerking voor schadevergoeding?

U heeft recht op een schadevergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor uw letsel. Bij een auto-ongeluk is de eigenaar van de andere auto dan bijvoorbeeld aansprakelijk. Indien u als voetganger of als fietser bent aangereden, wordt u gezien als ‘zwakke verkeersdeelnemer’ en heeft u bijna altijd recht op financiële compensatie, zelfs als er sprake is van eigen schuld. Wilt u weten of u de wederpartij aansprakelijk kan stellen in uw situatie? Doe dan de gratis check!

De schadevergoeding voor slachtoffers van een aanrijding bestaat uit:

 • Reiskosten
 • Reparatiekosten voertuig
 • Vergoeding voor kopen van nieuwe kleding
 • Kosten voor het eigen risico en kosten opname ziekenhuis / overige niet-vergoede medische kosten
 • Alle misgelopen inkomsten (doordat u bijv. tijdelijk minder kunt werken)
 • Vergoeding voor inschakelen hulp bij huishouding, boodschappen, vervoer van kinderen
 • Vergoeding voor inschakelen hulp bij werkzaamheden tuin, onderhoud van huis
 • Studievertraging
 • Smartengeld
 • Gemiste pensioenopbouw
 • Verder alle kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben

Hoe wij te werk gaan:

 • Directe actie: Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en onderhandelen met de verzekeraars om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.
 • Geen verzekeraar? Geen zorgen. Wij kunnen vaak alsnog een vergoeding voor u regelen via het Waarborgfonds.
 • Specifieke expertise bij ernstig letsel: Wij kennen de uitdagingen en staan klaar om met bewijs en getuigenverklaringen uw recht op een vergoeding te ondersteunen. Zo zijn wij bijvoorbeeld partner van de Dwarslaesie Organisatie Nederland en werken wij samen met bedrijfseconomen om voor zelfstandig ondernemers de schade zo snel mogelijk in kaart te brengen.

Lees meer over de situatie die op u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 42 70 74

WAM-verzekeraar

Bij een aanrijding spreken wij de verzekeraar van de auto aan. Was u bijrijder in een auto tijdens het ongeval, dan kunnen wij ook de schade voor u verhalen. Ook als bijrijder kunt u namelijk schade oplopen.

Als er geen verzekeraar is?

In Nederland geldt een wettelijke verzekeringsplicht voor auto’s. Wat nu als de automobilist geen verzekering had afgesloten? Ook dan kunnen we de schade vaak verhalen op het Waarborgfonds. Neem in dit geval dus nog zeker contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel ons op 0172 – 42 70 74 of vul het contactformulier in.

Whiplash

Bij whiplash-zaken wordt er vaak discussie gevoerd. Van een gebroken been kun je een foto maken. Maar een whiplash kun je niet ‘zien’. De klachten zijn ‘niet objectiveerbaar’ heet dat dan. Dat grijpen verzekeraars vaak aan om discussie te voeren over het ‘causaal verband’ tussen de klachten en het ongeval. De verzekeraar erkent dan wel dat wat kortdurende klachten heeft, maar stelt dat lang durende klachten niet door het ongeval komen. Vaak wil een verzekeraar maximaal drie maanden klachten vergoeden.

In de praktijk zien wij juist dat veel cliënte met dit soort klachten langdurig klachten houden. Wij kijken dan naar het juridisch causaal verband. Als u voor het ongeval geen klachten had en na het ongeval wel, dan zullen wij er alles aan doen om het juridisch causaal verband aan te tonen. Dit kan bijvoorbeeld door het opvragen van uw medische voorgeschiedenis, maar ook door het verzamelen van getuigenverklaringen van uw familie, collega’s en/of werkgever over uw gezondheid voor en na het ongeval. Meer informatie over whiplash leest u hier.

Juridisch Loket

Het Juridisch Loket stuurt ook zaken naar ons door over letselschade. U kunt ons ook direct bellen via: 0172 – 42 70 74.

Elke situatie is uniek, en wij zijn er om de uwe zorgvuldig en met persoonlijke aandacht te behandelen. Laat ons u helpen om deze uitdagende tijd te overbruggen met de steun en compensatie die u verdient.

Nationaal Keurmerk Letselschade

Slachtofferhulp Nederland raadt slachtoffers aan om een gespecialiseerde belangenbehartiger in te schakelen die aangesloten is bij het Nationaal Keurmerk Letselschade. Berntsen Mulder Advocaten draagt dat keurmerk ook met trots. Dit betekent dat wij voldoen aan de strengste eisen op het gebied van vakkennis, dossiervoering en organisatie. De kwaliteitsnorm van ons kantoor is dat wij alleen slachtoffers helpen (dus geen veroorzakers).


Meer weten?

Heeft u vragen over een aanrijding, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op.
Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
  Laat onze specialisten u helpen