Tandletsel is een erg vervelende vorm van letsel en kan op verschillende manieren ontstaan. Bijvoorbeeld tijdens het sporten. Ook kunt u tandletsel oplopen door een medische fout van een tandarts of kaakchirurg. Verder zien wij vaak cliënten die door een verkeersongeval letsel aan tanden of gebit hebben.
Wanneer is sprake van tandletsel?
Als u naar aanleiding van een ongeval een loszittende tand of een afgebroken tand heeft, of de tand is volledig uit uw gebit, dan is er sprake van tandletsel. De meest voorkomende vorm is het verlies van voortanden of de beschadiging van voortanden. Dure tandheelkundige behandelingen zijn dan vaak nodig. Kunt u de kosten van een behandeling dan verhalen? Ja, dat kan als iemand anders aansprakelijk is voor het ongeval.
Tandletsel bij kinderen (melktanden)
Als een kind met melktanden tandletsel oploopt, is het belangrijk dat het kind dezelfde dag nog door een tandarts wordt nagekeken. Ouders denken soms dat het wel meevalt, omdat het melktanden zijn. Maar soms moet een melktand getrokken worden vanwege de pijn. Er kan ook schade ontstaan aan de ‘blijvende tand’ die eronder zit.
Het is bij tandletsel belangrijk om direct na het ongeval met de loszittende of afgebroken tand naar een tandarts te gaan als dit lukt. De kans op schade is dan het kleinst. Als de tand binnen een paar uur teruggeplaatst wordt, is de kans het grootst dat de tand gered wordt.
Schadevergoeding bij tandletsel
Als de aansprakelijkheid voor uw tandletsel bij iemand anders ligt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Wij helpen u graag met ons team van erkende letselschadespecialisten en advocaten. Wij helpen u om uw schade te verhalen.
Meer weten? Vragen? Neem gerust contact op
Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 70 74. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
U kunt nog meer lezen via deze link.