← Terug

Verkeersongeval

Letselschade

Letselschade na een verkeersongeval?

U raakt betrokken in een kettingbotsing of iemand verleent u geen voorrang en rijdt u aan. U kunt vervelend letsel oplopen door een verkeersongeval. Denk daarbij aan een gebroken been of arm, maar ook whiplash-klachten. Dan kunnen wij voor u de andere partij aansprakelijk stellen voor uw schade. Zo krijgt u een vergoeding waar u recht op heeft. Als het letsel is veroorzaakt door toedoen van een ander is de kans groot dat u een vergoeding krijgt. 

Lees meer over de situatie die op u van toepassing is:

Verder praten 0172 – 49 43 45

Wanneer schadevergoeding?

U heeft recht op een schadevergoeding als iemand anders verantwoordelijk is voor uw letsel. Bij een verkeerszaak is de eigenaar van de andere auto dan bijvoorbeeld aansprakelijk. Wilt u weten of u de wederpartij aansprakelijk kan stellen in uw situatie? Doe dan de gratis check!

WAM-verzekeraar

In verkeerszaken spreken wij de verzekeraar van de auto aan. Was u bijrijder in een auto tijdens het ongeval, dan kunnen wij ook de schade voor u verhalen. Ook als bijrijder kan je namelijk schade oplopen.

Als er geen verzekeraar is?

In Nederland geldt een wettelijke verzekeringsplicht voor auto’s. Wat nu als de automobilist geen verzekering had afgesloten? Ook dan kunnen we de schade vaak verhalen op het Waarborgfonds. Neem in dit geval dus nog zeker contact op om uw mogelijkheden te bespreken. Bel ons op 0172 – 49 43 45 of vul het contactformulier in.

Whiplash

Bij whiplash-zaken wordt er vaak discussie gevoerd. Van een gebroken been kun je een foto maken. Maar een whiplash kun je niet ‘zien’. De klachten zijn ‘niet objectiveerbaar’ heet dat dan. Dat grijpen verzekeraars vaak aan om discussie te voeren over het ‘causaal verband’ tussen de klachten en het ongeval. De verzekeraar erkent dan wel dat wat kortdurende klachten heeft, maar stelt dat lang durende klachten niet door het ongeval komen. Vaak wil een verzekeraar maximaal drie maanden klachten vergoeden.

In de praktijk zien wij juist dat veel cliënte met dit soort klachten langdurig klachten houden. Wij kijken dan naar het juridisch causaal verband. Als u voor het ongeval geen klachten had en na het ongeval wel, dan zullen wij er alles aan doen om het juridisch causaal verband aan te tonen. Dit kan bijvoorbeeld door het opvragen van uw medische voorgeschiedenis, maar ook door het verzamelen van getuigenverklaringen van uw familie, collega’s en/of werkgever over uw gezondheid voor en na het ongeval.

Meer informatie over whiplash leest u hier.

Juridisch Loket

Het Juridisch Loket stuurt ook zaken naar ons door over letselschade. U kunt ons ook direct bellen via: 0172 – 42 41 72.

 


Meer weten?

Heeft u vragen over dit onderwerp, of hoe dit in uw persoonlijke situatie van toepassing is? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons via tel: 0172 – 42 41 72. Of vul het contactformulier hieronder in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen