← Terug

Personen- en familierecht advocaat

Personen- en familierecht

Wat doet een advocaat personen- en familierecht?

 

U bent bij onze personen- en familierecht advocaten van harte welkom voor hulp in onder andere de volgende situaties:

Ook deze zaken kunnen wij voor u tot een goed einde brengen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. En wat voor ons vanzelfsprekend is: een eerste gesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Lees hier verder over:

Verder praten 0172 – 49 43 45

Scheiden: grote beslissingen, veel regelwerk

Wanneer u en uw partner besluiten uit elkaar te gaan, komt er heel veel op u af. Over talloze onderwerpen moeten afspraken worden gemaakt. Onderwerpen waar u wellicht nooit eerder aan heeft gedacht. Er moeten grote beslissingen worden genomen en veel worden geregeld. En dat alles moet gebeuren terwijl u in een emotionele achtbaan zit. Dan is het fijn hulp te hebben van iemand die weet van de hoed en de rand. Wij staan u daarom ook graag bij tijdens dit proces. Neem gerust contact met ons op via 0172 – 49 43 45, het contactformulier of stuur ons een WhatsApp berichtje.

“Kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand is van cruciaal belang. Een goede begeleiding op zowel juridisch als emotioneel en financieel vlak zorgt voor een duurzame scheiding én zelfredzaamheid ná de scheiding.”

Wat komt er allemaal op u af?

Wie gaat het huis uit? Wat spreekt u af over de kinderen? Hoe werkt alimentatie? Kunt u samen naar een advocaat? Ook financieel moeten de zaken geregeld worden. Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd of in gemeenschap van goederen? Hebt u een samenlevingscontract of hebt u schriftelijk helemaal niets vastgelegd? Hoe zit het met uw pensioen? Allemaal vragen die bij het verbreken van een relatie een rol kunnen spelen.

“Er komt heel veel kijken bij een scheiding. Zowel op juridisch, emotioneel, financieel als fiscaal vlak. Daarom is goede begeleiding van specialisten van cruciaal belang.”

Wat zal er gebeuren met de kinderen?

Eén van de meest essentiële onderdelen van een echtscheiding zijn bepalingen over de (minderjarige) kinderen. In een ouderschapsplan worden de nodige afspraken gemaakt met betrekking tot deze kinderen. In een omgangsregeling wordt bepaald waar de kinderen wanneer verblijven. Wanneer de ene ouder meer zorg draagt voor de kinderen, dan is een financiële bijdrage voor de kinderen (kinderalimentatie) vanuit de andere ouder wellicht op zijn plek. Meer weten over wat er voor u van toepassing is? Neem contact op.

Verder praten 0172 – 49 43 45

Wat betekent een echtscheiding op financieel gebied?

Ook op financieel gebied heeft een echtscheiding gevolgen voor beide partijen. U heeft tijdens het huwelijk vanzelfsprekend het nodige in gezamenlijk bezit gehad. Denk aan een huis, bedrijf of auto. Deze goederen moeten worden verdeeld. Hoe dit gebeurt, is onder andere afhankelijk van eventuele huwelijkse voorwaarden.

Daarnaast dienen ex-partners elkaar ook na een huwelijk of geregistreerd partnerschap te blijven onderhouden. Daarom moet er ook worden gekeken naar de mogelijkheden om partneralimentatie af te spreken.

Wij staan voor u klaar bij alle familierechtelijke kwesties

U kunt bij onze familierechtadvocaten een afspraak inplannen voor ieder aspect van het personen- en familierecht. Ook als het gaat om:

Jeugdzorg/jeugdbeschermingsmaatregelen

Wanneer de Raad voor de Kinderbescherming na een onderzoek van mening is dat de thuissituatie van een kind ingrijpen behoeft, kan zij een verzoek daartoe indienen bij de rechter. De rechter kijkt naar de noodzaak van een eventuele ondertoezichtstelling of zelfs uithuisplaatsing. Soms kan de nood volgens de RvdK zo hoog zijn, dat er zelfs een spoedmachtiging uithuisplaatsing komt. Als er echt niets anders mogelijk is, dan moet er helaas worden gekeken naar beëindiging van (gezamenlijk) gezag.

Aan dit alles is echter een zitting voor de rechter verbonden om uw standpunten aan te voeren. Wij kunnen u voorzien van een geschikte advocaat voor hulp.

Meer weten? Bel voor een gratis kennismakingsgesprek naar 0172 – 49 43 45.

Wijziging kinderalimentatie of partneralimentatie

Veel mensen komen een bedrag aan alimentatie overeen met hun ex-partner. Door een groot aantal omstandigheden kan uw draagkracht echter dalen. Zo kunt u uw baan verliezen of kunnen de vaste lasten stijgen. U kunt echter niet zomaar stoppen met het betalen van het bedrag aan alimentatie, of uit eigen beweging minder betalen. Dit dient in een uitspraak te worden vastgelegd en hiervoor dient u een verzoekschrift tot wijziging van de alimentatie door een advocaat in te laten dienen bij de Rechtbank. Zonder deze procedure, loopt uw schuld op en kunt u te maken krijgen met het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) of een deurwaarder.

Voor een verzoekschrift tot wijziging van alimentatie heeft u een personen- en familierecht advocaat nodig. U kunt hiervoor een advocaat inschakelen van Berntsen Mulder Advocaten.

Mediation

Ook wanneer u hulp nodig heeft bij het onderling maken van afspraken met uw ex-partner (over ouderlijk gezag, omgangsregeling of een andere kwestie binnen het familierecht) staan wij voor u klaar. Een mediator treedt op als bemiddelaar, inventariseert de belangen aan weerszijden en helpt bij het maken van goede afspraken. Op deze wijze kunt u een juridische strijd bij de rechtbank voorkomen. Heeft u behoefte aan een mediator, aarzel dan niet en neem contact op via 0172 – 49 43 45, het contactformulier of stuur ons een WhatsApp bericht.

Kwaliteit en keurmerk

Op ons kantoor werken advocaten die lid zijn van de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Meer info vFAS


Advies en/of meer informatie nodig? Wij zijn er voor u!

Wij kunnen u adviseren over de te maken afspraken en u bijstaan in de benodigde procedure. U kunt zowel alleen als samen met uw partner bij onze advocaten terecht. Ook voor mediation bent u bij ons aan het juiste adres. Een goede familierechtadvocaat of een mediator kan een eindeloze vechtscheiding proberen te voorkomen. U bent altijd welkom voor een gratis adviesgesprek over scheiding, alimentatie en alle andere onderwerpen rondom een scheiding. Bel ons op 0172 – 49 43 45 of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
    Laat onze specialisten u helpen