← Terug

Personen-en familierecht advocaat

Wat doet een advocaat personen- en familierecht?

U bent bij onze familierecht advocaten van harte welkom voor hulp in onder andere de volgende situaties:

 • echtscheiding en scheidingsmediaton
 • erfrecht [ga hiervoor naar onze erfrecht-pagina]
 • gezag, omgangsregelingen
 • ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing
 • alimentatiezaken (zowel kinderalimentatie, als partneralimentatie)
 • verdeling pensioenaanspraken
 • adoptie en stiefouderschap
 • erkenning/ontkenning vaderschap
 • bewind, mentorschap en curatele / bijzondere curator
 • boedelverdeling
 • huwelijkse voorwaarden
 • naamswijziging (voornaam)

Ook deze zaken kunnen wij voor u tot een goed einde brengen. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen. En wat voor ons vanzelfsprekend is, maar voor u wellicht niet: een eerste gesprek is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Scheiden: grote beslissingen, veel regelwerk

Wanneer u en uw partner besluiten uit elkaar te gaan, komt er heel veel op u af. Over talloze onderwerpen moeten afspraken worden gemaakt. Onderwerpen waar u wellicht nooit eerder aan heeft gedacht. Er moeten grote beslissingen worden genomen en veel worden geregeld. En dat alles moet gebeuren terwijl u in een emotionele achtbaan zit. Dan is het fijn hulp te hebben van iemand die weet van de hoed en de rand.

“Kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand is van cruciaal belang. Een goede begeleiding op zowel juridisch als emotioneel en financieel vlak zorgt voor een duurzame scheiding én zelfredzaamheid ná de scheiding.”

Wat komt er allemaal op u af?

Wie gaat het huis uit? Wat spreekt u over de kinderen af? Hoe werkt alimentatie? Kunt u samen naar een advocaat? Ook financieel moeten de zaken geregeld worden. Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd of in gemeenschap van goederen? Hebt u een samenlevingscontract of hebt u schriftelijk helemaal niets vastgelegd? Hoe zit het met uw pensioen? Allemaal vragen die bij het verbreken van een relatie een rol kunnen spelen.

“Er komt heel veel kijken bij een scheiding. Zowel op juridisch, emotioneel, financieel als fiscaal vlak. Daarom is goede begeleiding van specialisten van cruciaal belang.”

Wat zal er gebeuren met de kinderen?

Eén van de meest essentiele onderdelen van een echtscheiding zijn bepalingen over de (minderjarige) kinderen. In een ouderschapsplan worden de nodige afspraken gemaakt met betrekking tot deze kinderen. In een omgangsregeling wordt bepaald waar de kinderen wanneer verblijven. Wanneer de ene ouder meer zorg draagt voor de kinderen, dan is een financiële bijdrage voor de kinderen (kinderalimentatie) vanuit de andere ouder wellicht op zijn plek.

Wat betekent een echtscheiding op financieel gebied?

Ook op financieel gebied heeft een echtscheiding gevolgen voor beide partijen. U heeft tijdens het huwelijk vanzelfsprekend het nodige in gezamenlijk bezit gehad. Denk aan een huis, bedrijf of auto. Deze goederen moeten worden verdeeld. Hoe dit gebeurt, is onder andere afhankelijk van eventuele huwelijkse voorwaarden.

Daarnaast dienen ex-partners elkaar ook na een huwelijk of geregistreerd partnerschap te blijven onderhouden. Daarom moet er ook worden gekeken naar de mogelijkheden om partneralimentatie af te spreken.

Wij staan voor u klaar bij alle familierechtelijke kwesties

U kunt bij onze familierecht advocaat een afspraak inplannen voor ieder aspect van het personen- en familierecht. Ook als het gaat om:

Jeugdzorg/jeugdbeschermingsmaatregelen

Wanneer de Raad voor de Kinderbescherming na een onderzoek van mening is dat de thuissituatie van een kind ingrijpen behoeft, kan zij een verzoek daartoe indienen bij de rechter. De rechter kijkt naar de noodzaak van een eventuele ondertoezichtstelling of zelfs uithuisplaatsing. Soms kan de nood volgens de RvdK zo hoog zijn, dat er zelfs een spoedmachtiging uithuisplaatsing komt. Als er echt niets anders mogelijk is, dan moet er helaas worden gekeken naar beëindiging van (gezamenlijk) gezag.

Aan dit alles zit echter een zitting voor de rechter verbonden om uw standpunten aan te voeren. Wij kunnen u voorzien van een geschikte advocaat voor hulp. Ook op basis van pro deo!

Meer weten over een familierecht advocaat voor jeugdzorg? Advocaat nodig? Bel voor een gratis kennismakingsgesprek naar 0172 – 42 71 95.

Wijziging kinderalimentatie of partneralimentatie

Veel mensen komen een bedrag aan alimentatie overeen met hun ex-partner. Door een groot aantal omstandigheden kan uw draagkracht echter dalen. Zo kunt u uw baan verliezen of kunnen de vaste lasten stijgen. U kunt echter niet zomaar stoppen met het betalen van het bedrag aan alimentatie, of uit eigen beweging minder betalen. Hiervoor is een verzoekschrift aan de rechter nodig. Zonder dit verzoekschrift, loopt uw schuld op en kunt u te maken krijgen met het landelijk bureau inning onderhoudsbijdragen (LBIO) of een deurwaarder.

Voor een verzoekschrift ter wijziging heeft u een familierecht advocaat nodig. U kunt hiervoor een advocaat inschakelen van Berntsen Mulder Advocaten.

Mediation

Ook wanneer u hulp nodig heeft bij het onderling maken van afspraken met uw ex-partner (over ouderlijk gezag, omgangsregeling of een andere zaak binnen het familierecht) staan wij voor u klaar. Een mediator treedt op als bemiddelaar, inventariseert de belangen aan weerszijden en helpt bij het maken van goede afspraken. Op deze wijze kunt u een juridische strijd in de rechtbank voorkomen.

Wij zijn er voor u

Bij iedere kwestie binnen het personen en familierecht kunt u bij onze familierecht advocaten scheidingsmediators terecht. Ook over zaken zoals geboorte.

Kwaliteit en keurmerk

Op ons kantoor werken advocaten die lid zijn van de vFAS, de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators. Meer info vFAS

Advies

Wij kunnen u adviseren over de te maken afspraken en u bijstaan in de benodigde procedure. U kunt, onder bepaalde voorwaarden, zowel alleen als samen met uw partner bij onze advocaten terecht. Ook voor mediation bent u bij ons aan het juiste adres. Een goede familierecht advocaat of een mediator kan een eindeloze vechtscheiding proberen te voorkomen.

Bel de gespecialiseerde advocaten van onze afdeling familierecht via tel. 0172 – 42 71 95.

U bent altijd welkom voor een gratis adviesgesprek over scheiding, alimentatie en alle andere onderwerpen rondom een scheiding. Bel ons op 0172 – 49 43 45 of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
U kunt ook gebruik maken van ons gratis inloopspreekuur op dinsdagen.

Wij werken waar mogelijk altijd op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand. Als uw inkomen het toelaat wordt dan een groot gedeelte van de kosten voor juridische hulp betaald door de overheid. U betaalt dan slechts een eenmalige eigen bijdrage.

Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op voor advies. Na een vrijblijvend en gratis eerste adviesgesprek kunt u rustig bepalen hoe u verder wilt. Bel via tel. 0172 – 42 71 95. Of vul het contactformulier in.
  Laat onze expertise u helpen

  Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
  kunnen helpen en bespreken graag alle opties.