← Terug

Letselschade advocaat

Letselschade advocaat nodig?

Een letselschade advocaat kiest u niet zomaar. U zoekt een advocaat of letselschade-advocaat omdat u hulp nodig heeft. U heeft iets heeft meegemaakt dat een grote impact heeft op uw leven. Een ongeval, waardoor u niet meer kunt functioneren zoals u voor het ongeval deed. Dat is nogal wat. U mankeert ineens lichamelijk iets, waardoor alles anders wordt. Dat heeft gevolgen voor uw privéleven, voor uw werk, voor uw vrijetijdsbesteding.

De eerste, confronterende, vraag is of het slachtoffer levensgevaarlijk gewond is. Als iemand dreigt te overlijden, moet u snel actie (laten) ondernemen. Dat klinkt misschien heel cru, maar juridisch is hier een belangrijke reden voor. U kunt als slachtoffer namelijk alleen aanspraak maken op smartengeld als u dit hebt geclaimd toen u nog in leven was. Na uw dood kunt u (logischerwijs) of uw erfgenamen dit niet meer namens u claimen.


Ongeval door schuld van een ander

Als u een ongeval heeft gehad door de schuld van een ander, is de situatie nog moeilijker. U kunt er niets aan doen dat u ineens niet meer kunt werken, of niet meer zelf uw huishouden kunt doen. En dat u daar dus kosten voor moet maken. U heeft recht om die kosten vergoed te krijgen. Wij kunnen u daarbij helpen. Wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt. Wilt u weten waar u recht op hebt? Dat kunt u lezen op de pagina ‘Waar heb ik recht op‘.


Letselschade check

Heeft het zin om uw zaak aan te melden? Doe hier de letselschade check.

Doe de check


25 jaar ervaring

Advocaten, juristen en letselschadebehandelaars van Berntsen Mulder Advocaten houden zich al meer dan 25 jaar bezig met het verhalen van letselschade en het regelen van smartengeld. Die ervaring nemen zij mee als zij u helpen uw leven weer op de rails te krijgen. Bij referenties kunt u lezen wat anderen van ons werk vinden.


Geen kosten voor een letselschade advocaat

Wij kunnen u bijna altijd gratis bijstaan in de onderhandelingen met de aansprakelijke partij. Dat komt omdat de wet bepaalt (artikel 6:96 Burgerlijk Wetboek) dat de kosten van rechtsbijstand door de aansprakelijke partij betaald moeten worden. De partij die uw schade moet vergoeden, moet dus ook uw advocaatkosten betalen. Dat betekent dat hulp bijna altijd helemaal gratis is. Lees hier hoe dat precies in elkaar zit.


Aansprakelijk stellen

Als u levensgevaarlijk gewond bent geraakt, laat u een brief of e-mail sturen naar de partij die u verantwoordelijk houdt voor het ongeval. Hierin stelt u die ander aansprakelijk voor uw schade en vordert u smartengeld. Wij helpen u hier graag gratis bij.


Vervolgprocedure

En daarna? Daarna heeft het even geen haast meer. Op veel websites kunt u lezen hoe belangrijk het is dat u direct een letselschade-advocaat inschakelt. Maar dat is bijna nooit het geval. Doet u vooral wat voor u goed voelt. Richt uw aandacht op uw herstel. Of, als het moet, op het leren leven met het letsel. Als het stof wat is neergedaald, dan is het vroeg genoeg om een advocaat of jurist in te schakelen.


Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op. Bel gratis met 0800-23 55 387 of stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier.

Of lees eerst nog even verder:

Heeft u vragen? Wilt u weten hoe het zit in uw persoonlijke situatie? Neem vooral contact met ons op. Bel gratis 0800-23 55 387 of stuur een bericht via het contactformulier.
    Laat onze expertise u helpen

    Wij bij Berntsen Mulder Advocaten zijn altijd geïnteresseerd in uw verhaal.We kijken samen hoe we u verder
    kunnen helpen en bespreken graag alle opties.